Contabilitate Pentru Dropshipping

Societatea noastră oferă servicii de contabilitate pentru DropShipping.  Deţinem acreditări emise de C.E.C.C.A.R. si C.A.F.R.

 

Dropshipping  este o formă de comerț online care îți permite să vinzi produse fără a avea nevoie de un stoc sau chiar fără să fi văzut produsul vreodată. Dacă ai magazinul tău online sau folosești platforme speciale cum ar fi Shopify, dropshipping-ul presupune preluarea comenzilor prin magazinul tău și transmiterea acestora direct către furnizorul/producătorul/ intermediarul tău care se va ocupa de livrarea produsului către client. Astfel, tu te vei ocupa doar de administrarea magazinului tău, fără a fi nevoie să te implici în procesul de livrare.

Pentru a putea întreprinde dropshipping in Romania, într-un mod legal, acesta trebuie să ”îmbrace” o formă juridică care să permită posibilitatea de a comercializa produse pe internet.

În cazul în care dorești să iniţiezi o astfel de afacere, considerăm a fi important să cunoşti următoarele aspecte:

  • Forma juridică cel mai des întâlnită în România pentru activitatea de Dropshipping este SRL (Societatea cu Răspundere Limitată);
  • Clasa CAEN care se impune a fi autorizată la ONRC pentru a activa în domeniul Dropshipping-ului este 4791 – Comerț cu amănuntul prin case de comenzi sau prin internet;
  • Dropshipping-ul vă permite să investiți banii în marketing, mai degrabă decât în stocuri. O strategie de marketing bine planificată este ceea ce vă va ajuta în cele din urmă să construiți un venit lucrativ;
  • Semnarea unui contract pentru servicii de contabilitate cu un profesionist capabil sa îţi explice detaliat toate aspectele fiscale pe care trebuie să le cunoşti încă de la începutul demarării afacerii tale, precum ar fi opţiunea înregistrării în scopuri de T.V.A.

 

De ce este importantă contabilitatea pentru Dropshipping?

Înregistrarea în contabilitate a tranzacțiilor efectuate în comerțul electronic de bunuri, dropshipping, se face pe baza documentelor uzuale în comerțul tradițional. Astfel, achiziția mărfurilor de la furnizori se realizează pe bază de factură, aviz de însoțire a mărfii urmat de factură, factură externă și declarație vamală de import, în funcție de tipul furnizorului. În cazul vânzării mărfurilor se emite factura cu sau fără TVA, în cazul în care societatea care efectuează acest tip de comerț este sau nu înregistrată în scopuri de TVA, în funcție de natura livrării, respectiv livrare locală, livrare intracomunitară, livrare în state terțe, precum și de calitatea beneficiarului: persoană impozabilă sau neimpozabilă în scop de TVA .

De toate aceste aspecte fiscale  şi contabile, ne ocupăm noi, pentru ca tu sa te poti concentra doar pe partea comercială, care cu siguranţă îţi ocupă foarte mult timp.

De ce o colaborare cu AMC Audit Acccounting SRL? Deoarece avem experienta in contabilitatea pentru Dropshipping si ştim cât de important este pentru tine să ai o colaborare cu profesionişti care acordă atenţie la detalii, la fel cum o faci şi tu în toate etapele pe care le parcurgi, încă de la alegerea produsului pe care urmează să îl comercializezi.